Dirigent

Foto directieBart Watté werd geboren te Gent in 1979 en is een veelzijdig muzikaal talent. Hij studeerde klarinet bij Eddy Vanoosthuyse in het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde zowel zijn Meestergraad klarinet als zijn Specialisatiediploma met de grootste onderscheiding. Hij volgde masterclasses bij Robert Spring, Luis Rossi, Howard Klug, Anthony Pay, Thomas Friedli en Wenzel Fuchs, en volgde later nog orkestdirectie bij Edmond Saveniers en Nick Ost.

Naast zijn hoofdbezigheid als soloklarinettist in de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, is hij een zeer gewaardeerd kamermusicus, virtuoos gastsolist, freelancer in verscheidene orkesten en ensembles, studiomuzikant en gastdocent. Hij was tot eind 2015 hoofddirigent van de Koninklijke Harmonie “Sint-Jozef” van Tielt-Winge en wordt regelmatig gevraagd voor gastdirecties, masterclasses en coachingsessies. Hij is stichtend lid van het klarinettenkwintet “Code5” en vormt een kamermuziekduo met pianist Geert Callaert. Voor 2016 zijn met beide formaties CD-opnames gepland, deels met eigen muziek.

Bart Watté is immers ook nog componist en arrangeur. Zijn composities wortelen in klassiek/romantische tradities, maar zijn beïnvloed door een waaier van genres, gaande van filmmuziek tot volksmuziek en elektronische muziek. Zijn werken worden in binnen- en buitenland uitgevoerd en opgenomen en zijn uitgegeven bij Metropolis Music Publishers.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s